> «Καλικατζούρα» Πολυχώρος Παιδαγωγικών Δραστηριοτήτων | Larissakid-Ζωγραφιές.gr - Τα πάντα για το παιδί στη Λάρισα

«Καλικατζούρα» Πολυχώρος Παιδαγωγικών Δραστηριοτήτων

Από Unknown   Την     Παιδικό Εργαστήριο 0 σχόλια


Πολυχώρος Παιδαγωγικών Δραστηριοτήτων
«Καλικατζούρα»

Ηπείρου 75, Λάρισα

Επικοινωνία: 2410610439, 6944277231, 6972718091

kalikatzoura.blogspot.gr
facebook.com/KalikatzouraΟ καλλιτεχνικός πολυχώρος «Καλικατζούρα» δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και αγάπη για την τέχνη και την διαπαιδαγώγηση των μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων. Αποτελεί έναν ξεχωριστό χώρο που οργανώθηκε μέσα από τη συνεργασία μιας δυναμικής ομάδας τα μέλη της οποίας είναι: η κα Βιβή Πασαλίδου Ψυχογυιού, η κα Ευφροσύνη Πασαλίδου Χατζοπούλου, ο κ Ισαάκ Μ. Παπαδόπολος, η κα Μαρία Σαμαρά, η κα Ανθή Καραθάνου και η κα Κωνστντίνα Μπίλη.

Ευφροσύνη Πασαλίδου Χατζοπούλου, Βιβή Πασαλίδου Ψυχογυιού, Ισαάκ Παπαδόπουλο, Μαρία Σαμαρά, Ανθή Καραθάνου & Κωνσταντίνα Μπίλλη.

Ο νέος πολυχώρος λειτουργεί
 • ως καλλιτεχνικό παιδικό εργαστήρι
 • ως καλλιτεχνικό εργαστήρι ενηλίκων
 • ως διαθεματικό εργαστήρι πολυγλωσσίας και πολυπολιτισμικότητας
 • ως gallery χειροποίητων αντικειμένων
 • ως χώρος φιλοξενίας εικαστικών εκθέσεων για καλλιτέχνες
 • ως εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού
 • ως εργαστήρι επαφής με την τοπική ιστορία

Οι εγγραφές συνεχίζονται!!!!!!


Πρόγραμμα Μαθημάτων

Πέμπτη
5:30 - 6:30 μ.μ. Θεατρικό Παιχνίδι

Παρασκευή
5:30 - 6:30 μ.μ. Καλλιτεχνικό Εργαστήρι
7:00 - 8:00 μ.μ. Εργαστήρι Πολυγλωσσίας & Πολυπολιτισμικότητας

Σάββατο
10:00 - 11:15 Καλλιτεχνικό Εργαστήρι
10:00 - 11:15 Παίζω και Μαθαίνω τον τόπο μου
11:30 - 12:45 Θεατρικό Παιχνίδι
11:30 - 12:45 Εργαστήρι Πολυγλωσσίας & Πολυπολιτισμικότητας

 • Στο παιδικό εργαστήριο, οι μικροί δημιουργοί με οδηγό τη φαντασία τους παίζουν με τα χρώματα και μεταμορφώνουν τα απλά υλικά σε έργα τέχνης. Στο πρώτο παιδικό τμήμα (ηλικίες 4 – 8 ετών), τα παιδιά μαθαίνουν την αξία της ανακύκλωσης, την πολλαπλή χρήση που μπορεί να έχουν διάφορα καθημερινά αντικείμενα, όπως κουμπιά, γυάλινα βάζα, παλιές εφημερίδες κ.α, δημιουργώντας κατασκευές με αυτά τα υλικά. Παράλληλα, ‘ξεκλειδώνουν’ τη δημιουργικότητά τους και μαθαίνουν να προστατεύουν το περιβάλλον. Μόνιμοι συνοδοιπόροι μας είναι η φαντασία, η δημιουργικότητα & η οικολογική συνείδηση. Τα παιδιά αποκτούν την τάση ότι τίποτα δεν πάει χαμένο και ο μετασχηματισμός του κάθε υλικού αποτελεί μια ανακύκλωση ιδεών. Στο δεύτερο παιδικό τμήμα μας (ηλικίες 9 – 13 ετών), τα παιδιά θα ασχοληθούν με Mixed media που εφαρμόζονται πάνω σε ξύλο, μέταλλο, καμβά καθώς επίσης και με την τεχνική Papie machie.

 • Στο εργαστήριο ενηλίκων, διεξάγονται σεμινάρια πολλαπλών μηχανισμών τέχνης. Συγκεκριμένα, οι ενήλικες δημιουργοί ασχολούνται με τις εξής τεχνικές: Decoupage, Scrapbooking, Βιτρώ, Μικτές Τεχνικές κ.α. Σε κάθε εργαστήριο, οι ενήλικες έρχονται σε επαφή με διαφορετικές τεχνικές, υλικά και παράγουν ένα αντικείμενο που τους αντιπροσωπεύει.

 • Στο εργαστήρι πολυγλωσσίας και πολυπολιτισμικότητας, μικροί και μεγάλοι μαθητές θα έρχονται σε επαφή με διάφορες γλώσσες και πολιτισμούς μέσα από παιγνιώδεις εικαστικές δραστηριότητες, παιχνίδια ρόλων, αφήγηση παραμυθιών, επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια δημιουργικής αφήγησης, ψηφιακές δραστηριότητες κ.α Επίσης, στις συναντήσεις μας, οι μαθητές θα ταξιδέψουν σε διάφορους πολιτισμούς μέσα από το διαδίκτυο και την τέχνη με στόχο να ενδυναμώσουν τη πολυπολιτισμική ευαισθητοποίησή τους.

 • Στον πολυχώρο μας θα λειτουργεί επίσης και gallery χειροποίητων αντικειμένων τα οποία φτιαγμένα με προσωπική φροντίδα, θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στο κοινό μας. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μέσα από μία μεγάλη γκάμα χειροποίητων δώρων από κοσμήματα μέχρι και διακοσμητικά αντικείμενα της καθημερινότητας με απαράμιλλο γούστο για τους λάτρεις του χειροποίητου.


 • Ως προς τον χώρο φιλοξενίας εκθέσεων και δράσεων, το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Καλικατζούρα» είναι ανοιχτό προς κάθε καλλιτέχνη που επιθυμεί να οργανώσει την εικαστική του έκθεση, προσφέροντας την αίθουσα εκθέσεων κατόπιν συνεννόησης. Επίσης, το δυναμικό του εργαστηρίου θα προγραμματίσει και θα διεξάγει παρουσίασες παιδικών βιβλίων με συγγραφείς, σεμινάρια εκπαιδευτικών με προσκεκλημένους ομιλητές, ενημερώσεις προς τους γονείς από ειδικούς συμβούλους κ.α έχοντας ως βαθιά επιθυμία την ολόπλευρη ανάπτυξη του κάθε ανθρώπου.

 • Το εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού «Μια πράξη χαράς» θα είναι ένας τρόπος απόδρασης σε φανταστικούς και παραμυθένιους κόσμους, οι οποίοι, όμως, σχετίζονται άμεσα με την αλήθεια και προσφέρουν ηθικές διδαχές. Σ' αυτό το ατελείωτο παιχνίδι φαντασίας και δημιουργικότητας το παιδί θα αναπτύξει τη συνεργατικότητα, την ομαδικότητα, τη φιλικότητα προς τα άλλα άτομα ενώ ταυτόχρονα μαθαίνει την επικοινωνία και την ουσία της ψυχαγωγίας. Χορός, παιχνίδια, μεταμφιέσεις, κατασκευές και άλλα πολλά περιμένουν τους μικρούς μας φίλους. Γεμίζουμε, λοιπόν, με ενέργεια, χαμόγελα και καλή διάθεση για να κάνουμε "μια πράξη χαράς".


 • Μέσα από το εργαστήρι «Παίζω και Μαθαίνω τον τόπο μου», θα έχουμε τη δυνατότητα μέσα από δημιουργικές και διαθεματικές δραστηριότητες να εξερευνήσουμε την τοπική ιστορία του νομού μας. Στη διαδρομή αυτή θα μας βοηθήσουν οι γραπτές και εικονιστικές πηγές, οι δράσεις (παραγωγή έργων τέχνης, συγγραφή ποιημάτων, κατασκευές με πηλό, δημιουργία παιχνιδιών, δραστηριότητες ενσυναίσθησης, παραγωγή εννοιολογικών χαρτών κ.α.) και οι Νέες Τεχνολογίες όπως η επίσκεψη στις ιστοσελίδες μουσείων. Μέσα από την ομαδική εργασία θα γνωρίσουμε τις πτυχές της τοπικής ιστορίας και θα καρπωθούμε τα οφέλη αυτής.

Χάρτης
0 σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
Powered by Blogger.
back to top