> i paizo | Larissakid-Ζωγραφιές.gr - Τα πάντα για το παιδί στη Λάρισα

i paizo

Από Unknown   Την     Παιδικό Εργαστήριο

Εργαστήρι Τεχνολογίας
και Ανάπτυξης
του δημιουργικού νου


συνδυάζοντας την τεχνολογία και το παιχνίδι φέρνει τα παιδιά σε επαφή με τις επιστήμες και ενεργοποιεί τη φαντασία τους


Το ξέρουμε καλά πια! Το παιχνίδι είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος μάθησης. Ο καλύτερος τρόπος έκφρασης. Η αγαπημένη ώρα του παιδιού , κάθε ηλικίας. Η ώρα, όπου το μυαλό και η ψυχή μπαίνουν σε λειτουργία και γίνονται ένα. Γιατί παίζοντας, τα γρανάζια του μυαλού κινούνται όλο και πιο γρήγορα και τα φτερά της ψυχής ανοίγουν διάπλατα, για να πετάξουν μακριά!

Κάπως έτσι γνωρίστηκαν η Τίνα Μιναρετζή και η Λένα Χαϊδούτη. Παίζοντας! Ή μάλλον…
i paizontas! Γιατί η καθεμιά τους έχει ένα αγαπημένο παιχνίδι! Η Τίνα αγαπά την τεχνολογία και η Λένα λατρεύει τα παραμύθια.

Και μια μέρα, άρχισαν να κουβεντιάζουν, να πειραματίζονται, να γελούν δυνατά, να ονειρεύονται, να ταξιδεύουν στα σύννεφα… κι έτσι γεννήθηκε το I paizo! Το πρώτο Εργαστήρι Τεχνολογίας και Ανάπτυξης του δημιουργικού νου. Ένα εργαστήρι που συνδυάζει τη λογική με τη φαντασία και μεταφέρει τη γνώση στο παιδί με τον πιο διασκεδαστικό βιωματικό τρόπο: το παιχνίδι!
Το I paizo είναι ένα απίθανο ταξίδι στον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας! Ερχόμαστε σε επαφή με την τεχνολογία και τις εφευρέσεις τους σύγχρονου κόσμου! Γινόμαστε μικροί επιστήμονες και κάνουμε παράξενα πειράματα! Έξυπνα κουίζ ενεργοποιούν την σκέψη μας και περίεργα αινίγματα, που περιμένουν τη λύση τους, ακονίζουν το μυαλό μας!

Στο I paizo λύνουμε τα μυστήρια του φυσικού κόσμου! Μελετάμε παράξενα φαινόμενα και παρατηρούμε τις εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο μας! Στο I paizo, η πιο τρελή ιδέα γίνεται πραγματικότητα!!
Το I paizo φτιάχνουμε παραμύθια και παίζουμε μ’ αυτά! Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο καζάνι τα κινητικά παιχνίδια, με θεατρικές τεχνικές και ασκήσεις φαντασίας κι αφού τα μαγειρέψουμε καλά… στρώνουμε το τραπέζι!

Ονειρευόμαστε την πιο παράξενη εφεύρεση και την κάνουμε πραγματικότητα! Κατασκευάζουμε ξύλινα πουλιά, γιγάντιες πεταλούδες και αεροπλάνα που πετάνε κάτω από τη γη, για να ταξιδέψουμε μ’ αυτά στα μέρη τα πιο μακρινά!

Γυμνάζουμε το νου με παιχνιδιάρικες ασκήσεις και δίνουμε απαντήσεις σε ερωτήματα, που ούτε οι μεγάλοι δε γνωρίζουν! Μα το σπουδαιότερο ξέρετε ποιο είναι; Ότι μαθαίνουμε να ονειρευόμαστε, να νιώθουμε και να γελάμε!
Στόχοι του εργαστηρίου
Το εργαστήριο I paizo είναι σχεδιασμένο, ώστε να συνδυάζει την τεχνολογία με το παιχνίδι. Φέρνει το παιδί σε επαφή με την τεχνολογία, μέσω της χρήσης σύγχρονων εφαρμογών κι επιτυγχάνει την πρώτη γνωριμία του με την επιστήμη, μέσα από πειράματα επεξήγησης του φυσικού κόσμου και της κατανόησης των φαινομένων της φύσης. Παράλληλα, ενεργοποιεί τη φαντασία του παιδιού και κινητοποιεί το συναίσθημα. Το παιδί μαθαίνει να εκφράζεται, μα και να εφευρίσκει το ίδιο τρόπους έκφρασης.

Τo I paizo καλλιεργεί τον δημιουργικό νου με ασκήσεις του νου και μαθαίνει στο παιδί την πρακτική σκέψη, με τη χρήση παιχνιδιών ενεργοποίησης της κρίσης και της στρατηγικής.

Ποιοι... i paizoun?
Τίνα Μιναρετζή, ηλεκτρολόγος-μηχανικός υπολογιστών
Λένα Χαϊδούτη, θεατρολόγος-παραμυθού

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται το I paizo?
Σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας

Που?
Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και σε όποιο σχολείο ενδιαφέρεται να φιλοξενήσει το εργαστήρι I paizo, κατόπιν συνεννόησης.

Μικρές παρεούλες! (ή αλλιώς… ολιγομελή τμήματα!)

Πληροφορίες και εγγραφές: 2410663176   Site: www.ipaizo.gr και facebook.com/ipaizo.grΦόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
Powered by Blogger.
back to top