> Νότες με Χρώμα | Larissakid-Ζωγραφιές.gr - Τα πάντα για το παιδί στη Λάρισα

Νότες με Χρώμα

Από Unknown   Την     Παιδικό Εργαστήριο

Οι «Νότες με Χρώμα» είναι ένα εργαστήρι μουσικής, ειδικά σχεδιασμένο για τη διδασκαλία της Μουσικής Αγωγής σε παιδιά από 3 ετών και άνω.

Πύρρου 38 Ν. Πολιτεία Λάρισα
Τηλ.: 2410621809, 6944623343, 6938731718

www.facebook.com/groups/notesmexroma

Τα οργανωμένα προγράμματα μουσικής εκπαίδευσης στα ομαδικά μας μαθήματα δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τους μικρούς μας φίλους και συνδυάζουν πολλές μουσικές και δημιουργικές δραστηριότητες. Με οδηγούς τη Μουσική, την κίνηση, το τραγούδι και το παιχνίδι, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα κρουστά όργανα της ορχήστρας Orff και με τις βασικές έννοιες της μουσικής (ρυθμός, τονικό ύφος, δυναμική κ.α.)

Τα τμήματα μας

 • ΜΙΚΡΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ πρόγραμμα μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά ηλικίας 3-4 ετών.
 • ΝΟΤΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑ Ι πρόγραμμα μουσικής αγωγής για παιδιά ηλικίας 4-5 ετών.
 • ΝΟΤΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΙΙ πρόγραμμα μουσικής αγωγής για παιδιά ηλικίας 6-7 ετών.
 • ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ Τμήματα μουσικού θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά απο 4 ετών και άνω.
 • ΝΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Η μουσική συναντά τις άλλες τέχνες. Νέο μάθημα μουσικής μέσω της διαθεματικότητας, δηλαδή της ένωσης διαφόρων σχολικών θεμάτων. Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις μουσικές τους γνώσεις μέσα από την πολύπλευρη μελέτη άλλων μαθημάτων, όπως τέχνη, ιστορία, επιστήμη, γλώσσα, λογοτεχνία χορό και πολλά άλλα... Κατάλληλο για παιδιά άνω των 7 ετών.
 • ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ - ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ Δημιουργούμε εικαστικά εργαστήρια και μαθαίνουμε την ζωγραφική μέσα από τις βασικές αρχές και δομές της, για παιδιά από 5 ετών και άνω.Aτομικά μαθήματα

Πραγματοποιούνται επίσης ατομικά μαθήματα πιάνου ή σαντουριού 45 λεπτών την εβδομάδα οργανωμένα με τις πιο καινούργιες μεθόδους παιδαγωγικής μαζί με μαθήματα θεωρίας μουσικής και εξάσκησης της ακοής και της φωνής.

Στόχος των μαθημάτων πιάνου ή σαντουριού είναι να δώσουν την ευκαιρία στο παιδί να μάθει με ευχάριστο τρόπο και να απολαμβάνει τη μουσική, παίζοντας ένα μουσικό όργανο. Τα παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα πιάνου ή σαντουριού θα συμμετάσχουν και στις τάξεις θεωρίας της μουσικής. Τα προγράμματα της θεωρίας της μουσικής περιλαμβάνουν εκτός από τα φαινόμενα της μουσικής και γνωριμία με τους μεγάλους συνθέτες τα έργα και την εποχή τους και γνωριμία με τα μουσικά όργανα της ορχήστρας, συμφωνικής και παραδοσιακής καθώς και σολφέζ και ντικτέ. (τα παιδιά τραγουδούν τις νότες που βλέπουν και γράφουν τις νότες που ακούν).

Όλα τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα με βάση τις πιο σύγχρονες μουσικοπαιδαγωγικές μεθόδους έτσι ώστε να ταιριάζουν με τις ανάγκες και τις ικανότητες κάθε ηλικίας και να δίνουν τη μάθηση στα παιδιά με χαρά και ενθουσιασμό.Η φιλοσοφία μας

Η μουσική επενεργεί άμεσα στον ψυχικό κόσμο του ανθρώπου. Ιδιαίτερα όταν ο κόσμος αυτός είναι εύπλαστος και ευαίσθητος όπως των παιδιών, η σημασία της μουσικής είναι πολύ μεγάλη.
 • Με τη μουσική εκφράζουμε συναισθήματα, πράγμα το οποίο συντελεί στην ανάπτυξη μιας ισορροπημένης προσωπικότητας.
 • Τα μαθήματα μουσικής αγωγής δίνουν τη δυνατότητα στο παιδί να εκφραστεί με επιτυχία μέσα στην ομάδα με τραγούδι, κίνηση, ρυθμό. πράγμα που θα του δώσει αυτοπεποίθηση.
 • Η εκμάθηση ενός οργάνου θα ασκήσει το παιδί στην αυτοπειθαρχία, στον έλεγχο και συντονισμό των κινήσεών του.
 • Μέσω του ομαδικού τραγουδιού, της κίνησης, των παιχνιδιών, των ομαδικών εκτελέσεων ενόργανης μουσικής προσφέρονται θαυμάσιες ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση.
 • Η μουσική είναι ίσως το μόνο μέσο που μπορεί να ενθαρρύνει ένα «κλειστό» παιδί να επικοινωνήσει με τον κόσμο γύρω του και να έχει τη δύναμη να κεντρίσει τη φαντασία του και να του αποκαλύψει άγνωστες δημιουργικές δυνάμεις.
 • Στόχος στη μουσική εκπαίδευση είναι η ευχαρίστηση που παίρνουν τα παιδιά από τη μουσική, η ευαισθησία και η δημιουργικότητα που αναπτύσσεται σε αυτά από τη συμμετοχή σε μουσικές δραστηριότητες και σύνολα.

Με φαντασία και δημιουργικότητα εξερευνούμε τα μυστικά της μουσικής αλλά και της ζωγραφικής και του θεάτρου.

«Η μουσική δίνει ψυχή στην καρδιά και φτερά στη σκέψη»

ΠΛΑΤΩΝΑΣ


Υπεύθυνη: Θώμη Μπουμπαρη
Μουσικός


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
Powered by Blogger.
back to top